Het Thuisgevoel
Image default
Hobby en vrije tijd

Bubbelvoetbal: jouw nieuwe favoriete uitje

Tegen elkaar op beuken, alle kanten opvliegen, over de kop rollen en dat alles zonder gewond te raken. Welkom bij bubbelvoetbal, jouw favoriete nieuwe uitje. Wellicht heb je al eens mensen achter een bal aan zien rennen in een grote plastic bubbel en vroeg je je af hoe dat is. Nou dat gaan we je vertellen in dit blog. Spoiler: het is leuk.

Fysieke moeilijkheden

Het idee van bubbelvoetbal is dat je gaat voetballen, maar dan met wat fysieke ongemakken. Ten eerste heb je een grote bubbel om je bovenlijf waardoor je zwaartepunt veel hoger ligt en je dus makkelijker omvalt. Ten tweede zitten je armen vast in een grote bubbel waardoor je je evenwicht moeilijker bewaart en makkelijker omvalt. Ten derde zit je in een grote bubbel waardoor je makkelijk aan te stoten bent en makkelijker omvalt. Het komt er eigenlijk op neer dat je makkelijker omvalt. Maar dat maakt niet uit want het doet geen pijn.

Voor iedereen

Dit klinkt wellicht allemaal te technisch en te droog. Dit verandert echter als je zelf eens een keer in zo’n bubbel staat. Je raakt een beetje gedesoriënteerd omdat je tot boven je hoofd in die opblaasbare plastic bubbel zit. Probeer dan nog maar eens een potje te voetballen. Dat maakt bubbelvoetbal een leuke, maar niet al te serieuze sport. Dat maakt van bubbelbal zo’n geschikte activiteit voor een bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest. 

Weinig nodig voor bubbelvoetbal

Het enige dat je nodig hebt om bubbelvoetbal te spelen zijn een veld zonder scherpe voorwerpen, 2 doeltjes, een bal en natuurlijk bubbelvoetbal bubbels. Een veld moet vrij zijn van scherpe voorwerpen omdat de bubbels opblaasbaar zijn en anders lek gaan. Voor een doel kun je in principe prima gaan voor twee pionnetjes. Technische hoogstandjes hoef je bij bubbelvoetbal niet de verwachten en met dat soort snelheden zal de bal niet al te hoog komen. Daarbij is bubbelvoetbal veel leuker voor iedereen als niemand op doel hoeft te staan.

https://bubbelvoetbalsethuren.nl/

Gerelateerde artikelen

Het water op met een kayak

Op vakantie in Nederland

Aan de slag met metaaldetectie tijdens de corona crisis