Het Thuisgevoel
Image default
Hobby en vrije tijd

Het water op met een kayak

Zodra het weer wat beter wordt, is er niets beters dan het water op gaan met een kayak. Het is rustgevend en je ziet de prachtige natuur rustig aan je voorbij trekken. Het water klotst tegen je kayak en de eenden zwemmen een stukje met je mee. Heerlijk toch?

Verschil kayak en kano

Veel mensen halen een kayak en een kano vaak door elkaar. Toch is er een duidelijk verschil, want een kano en een kayak is niet hetzelfde. Het meest duidelijke verschil is misschien wel de peddel. Een kano heeft een enkele peddel, dus aan één kant van de stok. Een kajak heeft een dubbele peddel, aan beide kanten is de steel voorzien van een blad. Een ander duidelijk verschil is dat een kayak van boven gesloten is. De kano is open van boven. Uiteraard zijn er nog meer verschillen, maar dit zijn de duidelijkste en vaak in één oogopslag te zien.

 

Een kayak heb je in alle soorten en maten

Lijkt het je al wat om met een kayak het water op te gaan? Laat je dan goed adviseren welke kayak het meest geschikt is voor jou. Want je hebt kayaks in allerlei soorten en maten. Als beginnend kayakker die van plan is om korte tochten te maken, kan je het beste kiezen voor een recreatieve kayak. Ben je meer ervaren en ga je langere tochten maken? Ga dan voor een tourkayak. Zo zijn er nog veel verschillende soorten. Maar zoals zojuist aangegeven, laat je goed adviseren alvorens je een kayak aan gaat schaffen.

https://outathome.com/watersport-fun/kayaks

Gerelateerde artikelen

Etuis voor kleur en stijl in je notitieboek

Aan de slag met metaaldetectie tijdens de corona crisis

Zelf een gietvloer maken – hoe doet je dat?