Het Thuisgevoel
Image default
Onderwijs

Online Workshops

 

Online Workshops

Het aanbieden van online educatie is inmiddels verandert in een norm van het Nederlandse schoolsysteem. Zo goed als alle onderwijsinstellingen moeten zich aanpassen aan de nieuwe maatregelen en een manier vinden om online dezelfde kwaliteit als altijd te kunnen leveren. Toch blijkt dat het erg lastig kan zijn om dezelfde kwaliteit te leveren, uit het niets wordt er van scholen verwacht dat ze de juiste handvatten hebben om deze nieuwe manier van lesgeven te gebruiken. Door deze ontwikkelingen blijft er vaak minder tijd over om “bijzaken” als CKV een plek te geven in het standaard curriculum. Kortom, door corona krijgen de leerlingen minder kunsteducatie.  

Kleinkunstig focust zich op kunsteducatie en is al jaren een grote actieve speler binnen deze branche. Als touwtrekker voor ontwikkeling staat ook Kleinkunstig voorop wanneer het gaat om Online Workshops. Met gratis programma, die alle scholen kunnen installeren en toepassen, weten de workshopdocenten van Kleinkunstig dezelfde kwaliteit als altijd te leveren. Dit komt omdat Kleinkunstig anticipeert op wat eraan zit te komen en de tijd en moeite steekt in het focussen op kwaliteit. 

 

Online Workshop Beatmaking 

Een leuk voorbeeld van een online workshop is de Online Workshop Beatmaking. Deze workshop kan perfect online gegeven worden, alles wordt namelijk altijd al vanaf de computer uitgevoerd. De workshop wordt gegeven door een docent die zowel ervaring heeft in het les geven als in haar of zijn eigen expertise. De workshop Beatmaking focust zich op het instrumentale gedeelte van een muzieknummer, de beat. Vaak wordt een beat geassocieerd met hip hop muziek, en dat is ook logisch! Het maken en mixen van beats is ook een stuk bekender geworden door het grote hiphopgenre. Beatmaking is een workshop die leerlingen aanspreekt, inspireerd en motiveerd om zelf aan de slag te gaan met het maken van muziek. Het mooie is, de leerlingen kunnen dit na de workshop zelf ook. 

https://kleinkunstig.nl