Het Thuisgevoel
Image default
Vervoer en transport

Internationaal verhuisbedrijf: wat zijn de kosten?

Er zijn verschillende redenen waardoor je op zoek bent naar een internationaal verhuisbedrijf. Misschien verhuist je bedrijf over de grens of misschien heb je besloten om het roer om te gooien. Het is belangrijk dat je spullen met zorg meeverhuizen. Je kunt het beste kiezen voor een erkend verhuisbedrijf met ervaring bij internationaal verhuizen. Maar wat wat kost het als je internationaal wilt verhuizen? En waar moet je allemaal rekening mee houden? De kosten zijn afhankelijk van:

1. Om wat voor een internationale verhuizing gaat het?

Er zijn verschillende soorten verhuizingen. De grootte van de verhuizing speelt hierbij een belangrijke rol. Want verhuis je alleen? Verhuis je met je gezin? Of is het een zakelijke internationale verhuizing? Bij sommige verhuis organisaties wordt gekeken naar het gewicht van de inboedel en de prijs wordt op basis hiervan afgestemd. Je vraagt je misschien af waarom omvang en gewicht van je inboedel meespeelt bij het bepalen van de kosten. Dit heeft te maken met het soort vervoer. In sommige gevallen heb je voldoende aan een verhuiswagen. Lukt het niet met een verhuiswagen? Dan kan het zijn dat je inboedel verhuisd wordt per zeecontainer en in sommige gevallen via luchttransport. 

 

2. Locatie waar je heen verhuist

Veel verhuisbedrijven ondersteunen bij wereldwijde verhuizingen. Houd er rekening mee dat hoe verder de spullen verhuisd moeten worden, hoe hoger de rekening. De verhuizing van een inboedel binnen Europa kan vaak per verhuiswagen. Het internationaal verhuisbedrijf die de opdracht heeft gekregen zal de verhuizing ook uitvoeren. Bij een verhuizing buiten Europa wordt de afstand per verhuiswagen vaak te groot. Vaak wordt er geschakeld met de lokale internationale verhuisbedrijven in het land van bestemming om de verhuizing over te nemen wanneer de inboedel aankomt op de haven of luchthaven. 

 

3. Keuze van transportmiddel

Zoals aangegeven kan het afhankelijk zijn van je locatie van verhuizing met welk transportmiddel je inboedel wordt verhuisd. De bekende manieren van transport zijn via weg, zee en lucht. De prijs is afhankelijk van de soort transport. Het zal geen verrassing zijn dat transport per vliegtuig duurder is dan het transport per verhuiswagen. Laat je vooraf goed adviseren welke vorm van transport het beste bij jou past. Zeker omdat naast geld je ook te maken hebt met de duur van het transport. Verhuizen per vliegtuig is de snelste manier om de spullen op bestemming te krijgen. Het is belangrijk om een afweging te maken wat je wilt verhuizen, maar ook of je de spullen op een bepaald moment op locatie moet hebben. 

 

4. Wensenlijstje

Geen verhuizing is hetzelfde. De inboedel verschilt per persoon, waarbij ook de wensen en behoeften per verhuizing verschillen. Niks is voor niets, waardoor er ook een prijskaartje kan hangen aan het wensenlijstje. Bij een wensenlijstje kun je denken aan bijvoorbeeld een tijdelijke opslag. Maar ook in hoeverre je ontzorgt wil worden. Zo kun je ook hulp krijgen bij het in- en uitpakken van je inboedel en ook bij het in- en uit elkaar zetten van je meubelen. Ideaal voor als je zelf niet zo handig bent. 

 

Daarnaast is het goed om een lijstje te maken van bijkomende kosten als verzekering van je inboedel en douane kosten. 

https://meta.nl/particulier-verhuizen/internationaal-verhuizen/