Het Thuisgevoel
Image default
Verwarming

Alles over vloerverwarming

Inmiddels is de vloerverwarming uitgegroeid tot een gebruikelijke manier van verwarmen in het huis. De verdeling van de warmte is erg fijn en de temperatuur is ook makkelijk te regelen. Het is een zuinige manier van verwarmen en is ook nog eens niet voor het oog te zien, een radiator daarentegen wel. In deze blog vertelt SI Loodgieter uit Amsterdam u alles over deze geweldige uitvinding.

Lage energie kosten

Het grootste voordeel van vloerverwarming zijn de relatief lage kosten die het met zich meebrengt. Een ander voordeel is ook een aangename kamertemperatuur die gemakkelijk vasttehouden is doormiddel van de makkelijke regelbare temperatuur.Het fijne aan een vloerverwarming is dat de lage watertemperatuur door de buizen ongeveer 35 graden is, een feit is dat verwarmen op een lage temperatuur minder energie kost en daardoor ook beter voor de portemonnee is.

Vloerverwarming werkt doormiddel van stralingswarmte via verwarmingsbuizen zoals logisch is onder de vloer. Hoe de buizen gelegd wordt is doormiddel van een vaste ruimte tussen de buizen zodat de warmte goed verdeeld wordt.

Ter vergelijking met de normale verwarmingsmethode met een radiator en radiator kast kost de vloerverwarming wel meer in de aankoop en plaatsing. Maar wanneer je kijkt naar het rendement van de vloerverwarming, dan loont een vloerverwarming tenslotte beter. Door voordeliger energieverbruik verdien je zeker de kostprijs terug op termijn.

De soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende soorten vloerverwarmingen zoals, vloerverwarming nat systeem, een door systeem, elektrische vloerverwarming en infrezen. Hierbij informatie over deze systemen.

Nat systeem

Het meest gebruikelijke soort vloerverwarming systeem is het natte systeem. Onder de vloer is er een isolatie van 16 tot 20 cm, let wel op want het natte systeem is alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen. De verwarmingsbuizen zetten uit wanneer de verwarming aan gaat, en ze krimpen weer wanneer de verwarming uit gaat. Vandaar de 16 tot 20 centimeter speling.

Een droog systeem

Deze verwarming zorgt voor een korte opwarmingstijd en een optimale warmte verspreiding door de ruimte. Bij dit systeem heb je een speling van minimaal 6cm nodig. Dit is 10 centimeter minder dan bij een nat systeem. Een droog systeem vloerverwarming is niet enkel en alleen geschikt voor nieuwbouwhuizen, daarom is het ook een erg relevante vloerverwarming voor veel huishoudens in Nederland.

De elektrische vloerverwarming

Deze manier van verwarmen is meestal een bijverwarming. Deze verwarming wordt vaak gebruikt voor een garage, hobbykamer of een badkamer. Deze ruimtes worden niet constant gebruikt dus daarom is het belangrijk dat er een effectieve verwarming voor is. De elektrische vloerverwarming is ideaal voor mensen die dus een kamer willen verwarmen waar zij niet constant gebruik maken.

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/