Het Thuisgevoel
Image default
Werken studeren en hobby

De gemeente als werkgever

Werken bij de gemeente is nauwelijks een droombaan te noemen. Het is immers een stoffige, saaie en hiërarchische boel of niet soms? Nou, misschien niet helemaal. De gemeente is een instantie die in de eerste instantie heel erg droog klinkt en niet bijzonder spannend klinkt, maar achter die vooroordelen schuilen bijzonder veel functies die ieder van belang zijn en veel leuker zijn dan dat het lijkt. 

 

Als ambtenaar binnen een gemeente ben je vaak betrokken bij de mensen in je gemeente en ben je vaak direct verantwoordelijk voor hoe het eraan toegaat in bepaalde aspecten van hun dagelijkse leven. Dit vereist een sterk verantwoordelijksgevoel en de vaardigheden om de wensen van de gemeente en de wensen van de burgers te begrijpen, verwerken en combineren. 

 

Deze interactie tussen burger en overheid kan je in een groot aantal sectoren terugvinden als ambtenaar. Je kan aan de slag in de IT-wereld en de gemeente proberen te automatiseren en gestroomlijnd te laten opereren. Je zou ook kunnen proberen de inwoners van je gemeente te helpen op financieel vlak, of je zou zelfs als apotheekhulp aan de slag kunnen gaan en proberen de gezondheid van de burgers te waarborgen.

 

De gemeente is dus een instantie waarin je je thuis kan voelen, wie je ook bent en welke vaardigheden en interesses je ook hebt. Binnen de gemeente krijg je de gelegenheid om samen te werken met mensen met wie je anders nooit in contact zou komen, je krijgt de gelegenheid om te werken aan problemen die de hele gemeente aangaan. Je krijgt de gelegenheid jezelf te verrijken met alle ervaringen die je opdoet en alle kansen die je worden aangeboden en ten slotte kom je terecht in een kring van mensen die hetzelfde willen als jij, iets betekenen voor meer mensen dan alleen jezelf en net zoals jij de uitdaging zijn aangegaan en de kans hebben gegrepen om die droom waar te maken. Er zijn genoeg vacatures bij de gemeente. Grijp je kans.

 

https://professionalpartners.nl/vacatures/