Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Ramen offertes

 

HOE DE JUISTE PLASTIC RAMEN KIEZEN?

Kunststof ramen zijn allang geen luxe meer: ​​je vindt ze zowel in kantoren en winkels, als in herenhuizen en privéwoningen. En als voorheen weinigen ze konden installeren, zijn de voordelen van PVC-profielramen nu dankzij de concurrerende prijs beschikbaar voor een breed scala aan mensen. Handige en goedkope, moderne kunststof ramen zijn gemakkelijk te repareren, in tegenstelling tot hun verouderde houten tegenhangers, dus ze worden steeds vaker besteld. Maar om kwaliteitsproducten te installeren, moet u ze goed begrijpen – en dit artikel zal u objectief vertellen hoe u de juiste kunststof ramen kiest en welke kenmerken u eerst moet bekijken.

WAAROP LET OP BIJ HET SELECTEREN VAN WINDOWS.
Deskundigen beoordelen de kwaliteit van PVC-ramen op hun profiel, namelijk op de materialen die zijn gebruikt om raamkozijnen en vleugels te maken. Fatsoenlijke exemplaren onderscheiden zich door een complexe structuur en zijn gemaakt van polyvinylchloride en metaal, meestal staal of aluminium. Doorsnedeprofielontwerp bestaat uit verschillende kamers – longitudinale holtes met afgedichte wanden tussen elkaar. De sterkte en warmte van de kamer hangt af van het aantal kamers in de ramen die u kiest.

Soorten kunststof ramen
Zoals bij elk product, wordt de productie van kunststof ramen uitgevoerd volgens de normen EN 12608 SR.

Volgens de twee genoemde hoofdkenmerken zijn alle profielen onderverdeeld in drie klassen, aangeduid met Latijnse letters. Laten we de classificatie in meer detail begrijpen.

De dikte van de binnenwanden in profiel A ramen begint vanaf 2,5 mm, de buitenmuren op hun beurt vanaf 2,8 mm. En dit profiel is optimaal voor installatie in woongebouwen.

In het B-klasse profiel zijn de binnenwanden van de kamers gemaakt van 2 mm, de buitenste – van 2,5 mm. Vanwege de kleinere dikte is de structuur niet zo goed bestand tegen belastingen, dergelijke ramen kunnen zowel in onverwarmde als verwarmde ruimtes worden geïnstalleerd.

Een objectprofiel of een klasse C profiel heeft een niet gestandaardiseerde wanddikte, maar is tegelijkertijd dunner dan bij de twee eerder beschreven profielen. Het ontwerp is bedoeld voor onverwarmde ruimtes en daarom monolithisch: de vleugels zijn gemaakt zonder een open / sluitmechanisme.

Om de sterkte-eigenschappen te verbeteren, zijn interne metalen strips opgenomen in de raamopstelling, daarom worden dergelijke ramen terecht metalen kunststof ramen genoemd. Het tweede structurele element, polyvinylchloride, wordt door raamfabrikanten gewaardeerd om zijn unieke eigenschappen:

-Milieuvriendelijk materiaal
-Duurzaamheid
-Goedkoop
-Geleidt slecht warmte, waardoor verlies uitgesloten is
-Blokkeert ook geluidsgolven voor gemoedsrust
-Uitstekende weersbestendigheid
-Hoge hechting bij het aanbrengen van vernissen, verven.
-Mogelijkheid om een ​​structuur van elke vorm te maken

BEPALEN HOE HOGE KWALITEIT VAN PVC-PROFIEL
Als laminaat van een decoratiefilm niet op de externe delen van het raam is geïnstalleerd, kan er veel over de ramen worden gezegd door de staat van het plastic. Gladheid en stevigheid zijn bijvoorbeeld kenmerken van een hoogwaardig materiaal. En omgekeerd: spotten, de aanwezigheid van granen geeft een nep af met een korte levensduur, koop geen ramen met dergelijke plastic defecten.

Gelukkig bieden de meeste raamfabrikanten nu hun eigen producten aan, dus het aantal ronduit lage kwaliteit onder hen is klein. Een ander ding is “eendagsbedrijven”, die onlangs op de markt zijn gekomen, geen beoordelingen hebben, maar worden aangetrokken door de lage kosten van ramen. Dergelijke opties moeten in het algemeen niet worden overwogen voordat u bestelt, informeer dan naar de fabrikant.

Allereerst werken grote fabrikanten aan hoogwaardige apparatuur, omdat kleinere bedrijven de kosten van dergelijke machines niet zullen kunnen overweldigen. Het is belangrijk dat de ramen profielen van dezelfde fabrikant bevatten en dat hun betrouwbare bevestiging aan elkaar wordt uitgevoerd met behulp van mechanische hardware of op een lasmachine.

HOE DE KWALITEIT VAN PVC-RAMEN WORDEN BEÏNVLOED DOOR LUCHTKAMERS
Luchtkamers in kunststof ramen
Om ervoor te zorgen dat een kunststof raam een ​​uitstekende thermische isolatie heeft en een voldoende sterke structuur heeft, is het voorzien van een opdeling in meerdere inwendige holtes. De buitenste rij kamers in hoogwaardige ramen is voorzien van kleine gaatjes: hierdoor kan vloeibaar condensaat uit het raam worden verwijderd, dat wordt gevormd door het temperatuurverschil in de kamer en buiten. Daarom gaan dergelijke ramen veel langer mee, terwijl de gaten de thermische isolatie niet negatief beïnvloeden.

Allereerst heeft het aantal camera’s in het raam invloed op de thermische geleidbaarheid. Als u loggia’s, balkons of technische ruimtes wilt glazuren,  moeten ten minste drie inwendige holtes zijn. Bij installatie in onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, winkelcentra en woonruimten dienen minimaal vijf camera’s aanwezig te zijn. Een groot aantal van hen achtervolgen is het niet waard, de ramen van zeven cellen zijn bijvoorbeeld zwaarder en daarom beginnen ze meer warmte te geleiden. Scheidingsmaterialen worden gekenmerkt door een hogere thermische geleidbaarheid in vergelijking met lucht, daarom leidt hun overmaat tot warmteverlies.

Afzonderlijk merken we een nieuw type ramen op, waarin de kamers zijn gevuld met een speciale warmte-isolator in glasvezel- of geschuimde vorm, en niet met gewone lucht. In dergelijke ramen blijkt het zelfs met een klein aantal kamers een uitstekende thermische isolatie te bereiken, maar samen met de thermische isolatie-eigenschappen van dergelijke producten stijgt de prijs sterk, zodat ze voor weinigen beschikbaar zijn.

De breedte van het profiel is ook het overwegen waard als u echt hoogwaardige en warme kunststof ramen wilt kiezen. Anders wordt deze parameter de installatiediepte genoemd en is de standaardwaarde van 50 tot 80 mm. We voegen eraan toe dat met een framebreedte van ongeveer 60 mm het aantal camera’s erin beperkt is tot drie, maar als de indicator 70 mm bereikt, hebben we mogelijk vensters met 4-5 camera’s. Dienovereenkomstig wordt het met brede frames mogelijk om duurzamere fittingen en hoogwaardige geluids- en warmte-isolatie te installeren. Daarom is de inbouwdiepte recht evenredig met de kwaliteit van de ramen.

GLASKWALITEIT
Hoe transparant uw raam zal zijn en hoe u warmte bespaart, hangt grotendeels af van de eigenschappen van de glaselementen, dus dit element is niet het laatste bij het kiezen. En hoe dieper de glazen unit zit, hoe beter. Bij een kozijndiepte van bijvoorbeeld 50 tot 70 mm is de afstand van het buitenoppervlak van het glas tot de buitenste kozijnsnede minimaal 18 mm, wat optimaal is. Bij het kiezen van ramen blijkt dit zelfs nog belangrijker te zijn dan het aantal kamers, want als de diepte van de verpakking minder is dan 15 mm, dan zal het glas beslaan en te snel bevriezen.

BELANGRIJKSTE PUNTEN BIJ HET SELECTEREN VAN GLAZEN PANELEN
Met een hoogwaardig ontwerp beschermt dit onderdeel van het raam perfect tegen lawaai, laat voldoende licht de kamer binnen en houdt het ook warm. Daarom wordt in veel opzichten de algehele kwaliteit van het raam precies bepaald door de kwaliteitsfactor van de glaseenheden. Waar moet je op focussen?

GROOTTE
Volgens deze indicator worden ramen met dubbel glas momenteel geproduceerd in verschillende standaarddiktes: 24 mm, 26 mm en 32 mm. De stoelen voor verschillende fabrikanten verschillen echter, en daarom moet de diepte van de beplanting van de glaseenheid worden overwogen bij de aankoop. De dimensionale beperkingen van de ramen bepalen het maximale beglazingsoppervlak, dus voor verpakkingen met één kamer mag dit niet groter zijn dan 3 vierkante meter. m. met een glasdikte van 4 mm. Als het glas een dikte van 5 mm bereikt, stijgt de gebiedsindicator naar 4,2 vierkante meter. m.

GLAZEN TYPE
Bij ramen met dubbele beglazing worden verschillende soorten glas gebruikt, en dit heeft in elk geval invloed op de eigenschappen van het raam. Daarom is het noodzakelijk om de verschillen tussen verschillende soorten glas in het bijzonder te begrijpen.

Er is de volgende classificatie van soorten glas in ramen met dubbele beglazing:

-Met mat effect
-Spiegel
-Met toegepaste toning
-Transparant
-Spray gecoat
-Bestand tegen schokken
-Geschikt voor zelfreiniging

Meestal is elk type gebaseerd op hoogwaardig floatglas met een dikte van 3 tot 6 mm. Hoewel er ramen met dubbele beglazing zijn met een glasdikte van 8, 10 en zelfs 12 mm, worden dergelijke producten als individuele bestelling vervaardigd – bijvoorbeeld wanneer het nodig is om transparante wanden van glas te maken of de glaseenheid wordt geïnstalleerd als een invoegen in de voordeur. Gewoonlijk is voor ramen een dikte van 4-5 mm voldoende – met deze indicator is de standaard lichtdoorlatendheid 90%, en er wordt ook gezorgd voor acceptabele warmtebesparing, sterkte en geluidsblokkering.

WAT DOET EEN VISUELE INSPECTIE VAN GLAZEN EENHEDEN
Er zijn verschillende tekenen die bij het inspecteren van een dubbele beglazing het kwaliteitsniveau van het product aangeven. Zoek allereerst naar de markeringen die door de raamfabrikant in hun gegevensblad zijn aangegeven. In de regel bevat de markering het bedrijfslogo, de uitgiftedatum van de isolatieglaseenheid en informatie over de gebruikte componenten. Als er geen markeringen zijn, moet u op uw hoede zijn voor de glazen eenheid voor u.

Andere voor de hand liggende factoren – een raam met een gebarsten glaseenheid moet worden vermeden, of als er afbrokkeling en andere defecten in het vlak of aan de uiteinden te zien zijn. Als bij het onderzoek van de omtrek van de kamers een merkbaar vloeiende vloeibare afdichtingssubstantie is, dan is het monster in kwestie duidelijk met de hand gemaakt, in strijd met de productienormen. De toestand van de buitenste laag van het afdichtmiddel wijst ook op een lage kwaliteit: als het in uitstekende glaseenheden perfect uitgelijnd en glad is, zijn scheuren en inhomogeniteiten merkbaar in namaakproducten.

De geometrische nauwkeurigheid van de vorm is niet minder belangrijk; om de kwaliteit van het product te bepalen, worden metingen van de diagonalen gemaakt. Als bij een raamzijde van 1,3 m de diagonalen meer dan 3 mm van elkaar verschillen, dan zijn de afmetingen ende items worden niet nauwkeurig genoeg gevolgd. Bij een raamzijde tot 2,3 m bedraagt ​​de afwijking van de norm een ​​verschil van meer dan 4 mm. Om erachter te komen hoe de dikte van de glaseenheid overeenkomt met de normen, wordt een schuifmaat gebruikt, waarbij afwijkingen van een millimeter of meer niet zijn toegestaan.

Ga door met het bestuderen van de geometrische perfectie van een glazen eenheid, bereid een vierkant voor – bij het meten van verplaatsingen van het glasvlak is een afwijking van meer dan een millimeter een defect, ongeacht de dikte van het product. Om visueel te begrijpen dat er stoom en vocht in de glazen eenheid zit, kijk je erdoor in het licht.

Alle aangegeven afwijkingen geven aan dat het product niet aan de normen voldoet. Met aandacht voor bovenstaande factoren is het mogelijk om, zonder advies van specialisten, de keuze van het ideale raam met dubbele beglazing te garanderen.

Ramen offertes

Nieuw Raam Plaatsen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/