Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Even vooruit kijken: vloertrends 2022

Een nieuwe vloer uitzoeken doe je waarschijnlijk niet in dertig minuten. Vloeren zijn heel bepalend voor de uitstraling van een ruimte. Daarbij gaat een vloer in de regel een flinke tijd mee (en gelukkig maar). Dat betekent wél dat je er langere tijd tegenaan mag kijken, en dat maakt de keuze voor de juiste vloer extra belangrijk. Een beetje inspiratie nodig? Hieronder enkele vloertrends voor 2022, met de focus op materiaalsoorten.

Hout, hout, hout

Een vloer van hout blijft ongekend populair, ook voor het komende jaar. Gek is dit niet, want een houten vloer zorgt direct voor sfeer en warmte. Daarbij gaan parketvloeren lang mee en zijn ze tijdloos. Op deze vloeren raken we kortom niet uitgekeken. Kies je voor een strakke, moderne vloer? Wil je een vloer met een elegante uitstraling of ga je voor een rustiekere look? De kleur en het legpatroon kunnen een wereld van verschil maken voor de uitstraling van dit type vloer. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Tegels voor iedere look

Ook keramische vloertegels zijn in trek en de vraag naar vloeren van dit materiaal blijft groeien. Niet alleen vanwege de uitstraling maar ook omdat deze tegels slijtvast zijn en heel onderhoudsvriendelijk. Ook met dit vloertype kun je flink variëren. Zo zijn er keramische vloertegels in marmerlook, houtlook, betonlook en zelfs roestlook. Tegels in roestlook worden ook wel metallic tegels genoemd en zijn sterk in opkomst. Een metallic tegel past perfect binnen stoere interieurs met bijvoorbeeld industriële invloeden. 

Veelzijdig laminaat

Laminaat vloeren blijven we ook in 2022 terug zien. Dit vloertype blijft kleurvast, is goed zelf te leggen en eenvoudig in het onderhoud. Daarbij heb je ook nog eens een hele ruime keuze wanneer je kiest voor een laminaatvloer. De lichtere kleuren laminaat zijn vooral populair. Hiermee creëer je de basis van een rustgevend interieur. Denk bijvoorbeeld aan een Scandinavisch geïnspireerde woonkamer. Er is verder speciaal watervast laminaat waardoor je dit vloertype ook gewoon in je badkamer kunt leggen, mocht je dat willen. Ben je op zoek naar goedkoop laminaat? Dat behoort eveneens tot de mogelijkheden, want laminaat is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. 

Sterke PVC vloeren

Nog zo’n vloertype dat onderhoudsvriendelijk én erg veelzijdig is: de PVC vloer. Daarbij zijn PVC vloeren ook nog eens heel erg sterk en uitstekend te combineren met vloerverwarming. Doordat je een PVC vloer in allerlei designs kunt krijgen, is er altijd een variant die past bij jouw unieke interieurwensen. Een PVC vloer is vanwege de langere levensduur vaak wat prijziger dan een laminaatvloer, maar meestal wel voordeliger dan tegels of houtvloeren.