Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Hoe verkoop ik mijn huis?

Een huis verkopen is iets ingrijpends en moet goed gebeuren. Hoe doet u dit? Is het een goed idee om uw huis zelf te verkopen of is het toch aan te raden om een makelaar in het proces mee te nemen? Wat is de marktwaarde van uw huis en hoe komt u daar aan?

Uw huis zelf verkopen

Als u uw huis zelf verkoopt, zult u natuurlijk veel meer zelf moeten doen. Denk aan de taxatie, foto’s maken, het huis online zetten, etc. De vraagprijs hangt van een aantal factoren af. De vraagprijs van huizen bij u in de buurt, wat u ervoor hebt betaald en in wat voor staat het huis is. Daarnaast is uw persoonlijke situatie belangrijk. Hoe snel wilt u het huis verkopen, zit er nog een hypotheek op, de koopprijs van het huis dat u op het oog heeft en kunt u een paar maanden met een onzekerheid zitten. Nadat u de foto’s hebt gemaakt of hebt laten maken en u een vraagprijs heeft, kunt u uw huis online zetten. Een website die hier veel voor wordt gebruikt is Funda. Als het huis op Funda staat, moet het huis verkoopklaar zijn, zodat er bezichtigingen gedaan kunnen worden. Daarna wordt er een bod op het huis gedaan en is het alleen nog maar het beëindigen van het proces (onderhandelen, de overeenkomst en overdracht). Het grote voordeel van het zelf verkopen van uw huis, is dat u een hoop kosten bespaard.

Een makelaar in de armen nemen

Een makelaar in de armen nemen, neemt natuurlijk veel werk weg. Een makelaar moet goed bij u passen. Daarnaast doet de traditionele makelaar natuurlijk niet voor een appel en een ei. De courtage (vaak tussen de 0,8% en 1,5%) en de opstartkosten, die bestaan uit de kosten van het eerste gesprek en de kosten voor het plaatsen van het huis op verschillende verkoopkanalen. De makelaar neemt wel veel werk uit handen en hij of zij heeft al veel ervaring met het verkopen van huizen, waardoor het nog beter gaat. Zo neemt de makelaar deze taken uit handen:

  • Het nemen van professionele foto’s van het huis en de grond
  • De beschrijving van het huis en de omgevingsschets maken
  • Het voorstellen van een verkoopprijs
  • De rondleidingen
  • Het contact houden met de potentiële kopers
  • Biedingen aannemen

Een goed voorbeeld voor een goede en betrouwbare makelaar is Van Der Helm. Door hun jarenlange expertise gaan ze deskundig en professioneel te werk. Ook kent de verkoopmakelaar de omgeving goed, wat u opnieuw veel tijd scheelt. Wat de verkoopmakelaar Hilversum ook een goede aankoopmakelaar maakt.

https://www.vanderhelm.nl